sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Viikko 1 (ja 53)

Ajattelin näin vuoden alkuun matkia Janetia ja kokeilla miten muistan tehdä joka viikosta pienen koosteen. Tulee niin harvoin kirjoiteltua ihan perusarjesta, ja tätä nykyä tuntuu ettei meinaa muistaa edes eilistä päivää ,saati sitten esimerkiksi vime syksyä. Joten tämmöisistä olisi sitten itsekin helppo palautella mieleen. Kuvituksena instagramin viikon kuvasaldo, mikäli sellaista on. Näin alkuvuodesta oon näköjään ollut innokas instaaja, kuvia enemmän mitä joskus koko kuussa :D

Ihan alkuun ihmeteltävä tuota viikkoa 53, olis jotenkin kuvitellut että vuosi alkaa viikosta 1, olkoonkin vaikka keskeltä viikkoa :D En vissiin ennen oo asiaan juuri huomiota kiinnittänyt kun nyt tuntuu niin oudolta. 

Sain taas näin vuoden alkuun myös todeta että se penteleen seinäkalenteri on taas ostamatta, tulenkohan koskaan hankkineeksi sitä niin että saisi suoraan vanhan tilalle.. "Taskukalenterin" sentäs olin ostanut, mutta siinä ei taas ajatukset oo oolleet mukana kun ostin normi viikkokalenterin (viikko per aukeama), vaikka tykkään enempi että koko kuukausi näkyy kerralla.. Tajusin vasta kun aloin kalenteria täyttämään, ja kun olin jo synttärit yms tärkeät merkannut tajusin että tyhjänä olisin ehkä saanut sen vielä myytyä tai annettua eteenpäin.. ärh. Loppiaisena uskaltauduin paukkupakkasissa kaupoille, eikä tietenkään kivoja kalentereita ollu jäljellä. Perjantaina käytiin Aatun kanssa Prismassa ostoksilla (meidän yhteistä laatuaikaa ;D ) ja sieltä onneksi löytyi pöllökalenterit kummassakin sortissa.


Vuosi on alkanut väsyneesti. Meillä oli aattona yövieraita kylässä ja perus nakkien ja perunasalaatin jälkeen iltasella ammuttiin raketit hyvissä ajoin, tarkoittaen sitä että vuosi vaihtui nukkumatin seurassa. Emmikin on nukkunut poikkeuksellisen hyvin, herännyt vasta aamuyöstä viiden aikaan tai jälkeenkin syömään eli omat yöunet olleet kans parempia kuin aikoihin. Ja silti oon päivisin ihan nakit silmillä. 

Vaikka mielelläni olisin joulukoristeita esillä pitänytkin niin viikon mittaan pikkuhiljaa niitäkin pois kasattiin, tänään kaikki sitten laatikoihin. Varastoon kun vielä ne laatikot saisi raijattua.. Ja se joulukuusi :D Karisti niin hirmusesti että pakko oli luopua "normaalia" aikaisemmin. Ja koska hyvät ideat vaativat myös kokeilua tuli tällä kertaa todettua että tämä hyvä idea ei niin hyvä ollutkaan :'D Imuri täynnä neulasia ja sen lisäksi niitä vielä löytyy joka paikasta. Eli siis neulasten imurointi suoraan oksilta = huono idea.

Emmi sai joulun jälkeen pienen nuhan, joka on tätä nykyä kamala räkätauti. Säälittää tuo yskä. Flunssa tietysti aiheuttaa sen että kitisyttää ja välillä oltais vaan sylissä, mutta on neidillä tuota painoa jo sen verran ettei ihan alituiseen jaksa sylissä pitää. Itelläkin nuhaa kuin myös Aatulla vähän, mutta pahemmalta ollaan onneksi vältytty, ja onneksi Emmikin on tänään vaikuttanut vähän paremmalta.


Lupasin uuden vuoden kunniaksi paitsi nauttia, myös pitää itsestäni parempaa huolta. Viime vuodet kun on lähinnä tullut keskityttyä joko raskaana oloon tai lapsiin. Tykkään liikunnasta, ja ennen muinoin jumpalla tuli käytyä monta kertaa viikossa. Siihen en enää edes yritä tähdätä, mutta jos nyt edes kerran pari viikossa (tai alkuun edes kuussa :D ) jotain liikuntaa. Niimpä kävinkin ostamassa kymppikortin liikuntakeskukseen,toivottavasti se vähän motivoisi liikkeelle. Päädyin nyt eri paikkaan kuin missä ennen olen käynyt, kun oli muutama mielenkiintoinen tuntivaihtoehto tarjolla. Nii ja koska oli tarjous ;)


Kunnon talvea on odotettu mutta mutta.. KYLMÄ!! Ulos ei olla näillä yli kahenkympin pakkasilla rohjettu ollenkaan, onneksi Emmille kelpaa päikkärit sisälläkin edes jotenkuten, aikaisemmin kun on nukkunut aina pihalla niin ollut yhtään varma miten käy. Lauantaina oli onneksi vähän lauhempaa, ja päästiin Aatun kanssa kokeilemaan joululahjaksi saatua rattikelkkaa. Ajattelin että kierrettäisiin tiellä pieni lenkki ja pistin pojan iloksi juoksuksi. Kuulin että Aatu huutaa kovempaa joten hölköttelen lisää. Ja taas ja taas. Lopulta pysähdyn ja sanon ettei äiti enää jaksa. Aatu naama nutturalla ja sanoo että kotiin, sitä ilmeisesti sanonut koko ajan :D Ei jostain syystä tykännyt tiellä kelkkailusta, omaa pihaa sai kyllä sitten kiertää nenä jäässä.

Pakkaset on vähän hankaloittaneet autoiluakin, mulla kun lämmitys ei aina toimi niin välillä on sit saanu ajaa ikkunat jäässä :/ Mokomakin kapine. 

Semmoisissa merkeissä on meidän vuosi alkanut, mites teillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti