sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Viikko 2

Vuoden toinen viikko meni vähän pirteämmissä tunnelmissa, vaikkakin yhä nuhaisina.

Olen joskus ennenkin todennut että aina pitäisi valittaa ääneen, niin jo alkaa muutoksia tulemaan. Sanoin nimittäin Uutena Vuotena etten muista koska olisin nukkunut yli kolmea tuntia putkeen niin jo tilanne muuttui ja likka alkoi nukkua ilman yösyömisiä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Maanantainakin heräsi vasta puoli kasilta syömään \o/ , vaikka normaalimpi aika on siinä kuuden aikoihin, jonka jälkeen käy vielä nukkumaan ja heräillään sitten vasta ysiltä :D Ihan kiva kyllä välillä herätä ajoissakin ja oon miettinyt että pitäiskö yrittää vähän aikaistaa näitä meidän aamuja. Mutta toisaalta taas, vielä kun on mahdollista nukkua pitkään niin miksei sitten nukuttaisi. Tosin se, että Emmi nukkuu koko yön ei automaattisesti tarkoita että minäkin saisin nukkua, on täällä näitä muitakin herättelijöitä. Nyt taas Aatulla tuntuu olevan joku vaihe että tulee yöllä meidän väliin, välillä menee pitkään ettei niin tee. 

Maanantai oli siitäkin "jännä" päivä että vietin sen aamusta iltaan yöpaidassa :D

Tiistaina vihdoin saatiin sitä lunta - tietenkin se satoi nyt kun Ville oli viikon reissuhommissa ja tuli iltasella vasta kotiin. Alkuun piti olla koko viikon yötkin pois, mutta loppujen lopuksi ajoikin kotiin muutoin paitsi torstaina. Tosin hyvinhän ne lumityöt onnistui meiltäkin, onneksi oli kevyttä pakkaslunta. Tiistaina Emmin ollessa sisällä päikyillä me Aatun kanssa tehtiin ensin lumityöt ja päälle vähän kelkkailtiin ja peuhattiin lumessa. Teinpä jopa lumienkelin, ei ehkä toviin ole tullut tehtyä. Nyt sitten vielä kun pääsisi niitä lumiukkoja tekemään, Aatu kovasti toivoo että tehdään lumiukko.. Toisella kertaa Emmi oli mukana touhuissa, työnsin kolaa ja vedin Emmiä pulkalla perässä :D Ei se reppana oikein tuolla ulkona vielä mitään saa tehtyä, lapio ois ollu kiva juttu mutta sekään pysyny käsissä kun paksut hanskat tiellä. Ulkoilun jälkeen päikkärit maistuikin kummallekin, Aatukin koisasi hyvän aikaa - se on nykyään harvinaista herkkua että molemmat nukkuu.


Perhekahvilakin palasi joululomalta, ja pienestä nuhasta huolimatta sinne hönkästiin - lapset tykkäs ja äitikin kun pääsi pois kotoa. Ihan liian vähän ollaan nyt oltu missään ihmisten ilmoilla, osasyynä pakkaset ja Emmin köhä, mutta muutenkin ollut vaikea saada itseä liikkeelle. Onneksi köhät ja nuhat alkaa olla tällä erää voitettu, oikeastaan se on tuo mun oma nokka joka enää vuotaa enemmän.

Torstaina oli toinen harvinainen herkku vuorossa, kun lapset meni päiväruoan jälkeen mummille ja olin ihan yksin kotona. Käytin ajan hyödyksi ja tein kuvakirjaa - vuodesta 2013!! Vähän laahaa perässä tämä mutta tarkoitus olisi joka vuodesta omansa tehdä. Hidasta vaan tuo tekeminen kun kuvia on PALJON ja nytkin unohduin katselemaan Aatun vauvakuvia. Illalla käytiin vielä mummolla syömässä ja saunassa, samalla reissulla hain pari facen kirppisryhmästä ostamaani paitaa Aatulle - kunto todella hyvä ja hintaa alle euron kipale. Tällä viikolla sain nimittäin taas ihmetellä niin oikealla kirpparilla kun lauantaina kävin vähän kiertelemässä, kuin netissäkin miten kovia hintoja joistain pyydetään. Miletei samaan hintaan saisi uusia.. Tai että myydään likaisia tai risoja vaatteita? Yhdetkin housut joissa polvessa melko iso reikä ja hintaa melkein neljä euroa ?? :o Nojaa, mitäpä mä näitä vatvomaan. Ei se oo tyhmä joka pyytää.. ;)


Viikonloppuna oli vuoden ensimmäiset lastenkutsut, 2- ja 5-vee neitien yhteiset juhlat. Kiva oli nähdä ystäviä pitkästä aikaa. Ja tämän jälkeen meillä onkin sitten leikitty synttäreittä kotona :D Pitkästä aikaa pääsin myös kasailemaan Ikean "huonekaluja", kun kotiin tilattu lasten keittiö (ja pari muuta juttua siinä samalla..) saapui. Ei vaan mennyt niinkuin strömsössä taas, ja pikkuisen kasausvirheen (Villen piikkiin ;) )  takia tuli isot naarmut pintaan. Maalausta olin kyllä muutenkin suunnitellut jossain vaiheessa tehtäväksi, mutta ketutti silti niin vietävästi. Ja ketuttaa vieläkin, ärh. 

Emmin synttäreitäkin aloin viikolla suunnittelemaan, tilailin vähän "teemaan" sopivia oheistarvikkeita netistä ja mietin tarjoiluja. Kutsutkin pitäisikin melkein jo olla laitettu mutta jospa muistaisi heti alkuviikosta sen hoitaa. 

Mutta hei, jumpalle en vaan päässyt vieläkään - kuinkahan käy ensi viikolla? 

Onks joku muuten jo päässyt maistamaan tuota Fazerin uutta juuresleipää? Kuulostaa hyvältä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti