perjantai 24. helmikuuta 2012

Prinsessaruokaa

Olen jo pitkään halunnut kokeilla macaronsseja, mutta aina jonkin syyn varjolla kokeilu on siirtynyt tuonnemmaksi. Tai lähinnä pelko siitä ettei ne kuitenkaan onnistu, ja suuri työ menee hukkaan. Lisäksi ohjeessa oleva mantelijauhe ei jotenkin yhtään houkutellut, manteleista kun en tykkää sitten yhtään. Nyt kuitenkin tyttöjeniltaan päätin herkkuja kokeilla. Ohjeen nappasin Kerstin blogista

En ole näitä ikinä syönyt joten en tiedä miltä kuuluisi maistua, mutta hyviä nämä ainakin olivat :)
Jätin leipomisen viimeiseen päivään, sillä en tiennyt miten pikkuiset herkut säilyisivät. Mutta maku vain parani vanhetessa, vikat tuli syötyä kolmantena päivänä leipomisesta, ja hyviä vielä olivat. Joten ensi kerralla kannattaa leipoa ainakin edellisenä päivänä, mikä tietysti on iiiiiso plussa, varsinaisena juhlapäivänä kun tuntuu aina olevan muutenkin tarpeeksi ohjelmaa.

Macaronsit

100g mantelijauhetta
3 kpl kananmunan valkuaista
200g tomusokeria
4 rkl sokeria

+väriainetta

1. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri  
2. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua, lisää seuraavaksi sokeri ruokalusikallinen kerrallaan 
3. Vatkaa kunnes vaahdosta tulee "kiinteää" ja kiiltävää
4. Sekoita manteli-tomusokeriseos valkuaisvaahdon joukkoon 
5. Taikinan paksuutta voi kokeilla laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta
6. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota halkaisialtaan noin 2 euron kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna nappien levätä pellillä n. tunnin verran jotta pinta "kovettuu" hieman
7. Lämmitä uuni 150 asteeseen, paista macaronseja keskitasolla 10 minuuttia
8. Anna jäähtyä, irrota leivinpaperista ja täytä

Täyte:
80 g tuorejuustoa
80g tomusokeria
n. 30 g voita
hieman vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja anna kuorrutteen seistä jääkaapissa hetken jotta se paksuuntuu.

2 kommenttia: