lauantai 11. toukokuuta 2013

Hälsans Kök -kasvisruoat

Buzzadorina tosiaan pääsee testailemaan kaikenlaisia tuotteita, ja tällä kertaa pääsin mukaan Hälsans Kök -kamppanjaan maistelemaan kasvisruokia. Ja nyt on maisteltu. Ainoastaan kasvispihvit vielä odottavat pakkasessa, säästelin niitä itsetehtyjä hamppareita varten, mutta oon ollu ihan poikki joten on jäänyt tuommoiset vähänkään suuritöisemmät jutskat nyt ihan taka-alalle.

 
Faktat ensin.

"Kaikki Hälsans Kök -tuotteet ovat kasvisperäisiä ja pääosin ovo-vegetaarisia, eli kasvisten lisäksi tuotteet sisältävät myös kananmunaa. Hälsans Kök -tuoteperheeseen kuuluu myös täysin vegetaarinen, kikherneistä valmistettu falafel. Tuotteet on falafelia lukuunottamatta valmistettu soija- ja vehnäproteiinista. . Ne ovat täysin lihattomia, mutta koostumukseltaan ja maultaan lihankaltaisia ja sopivat näin loistavasti myös ei-kasvissyöjän ruokavalioon. Hälsans Kök -tuotteet on valmistettu täysin ilman säilöntäaineita. Ne sisältävät runsaasti proteiinia, noin 18 g/ 100 g. Kaikki Hälsans Kök -tuotteet löytyvät kaupan pakastealtaasta "

Täältä löytyy lisätietoa tuotteista.
 

Odotukset ei nyt ihan kauhean korkealla olleet, sillä aika usein kun kyseessä on ollut jokin "erityisruokavalio" on vastaan tullut lähinnä mauttomia mössöjä. Niinpä olin ihan yllättynyt kun nämä olikin ihan kivan makuisia ja koostumuskin oli ihan normaali :D En lähtenyt tekemään näistä mitään kurmeeta, vaan ihan tavallista perusruokaa. Falafelejä edellispäivän makaronin kaveriksi, kasvispyörykät kastikkeessa kera pottujen, samaten nakit päätyivät kastikkeeksi.


Falafelit oli yllättävän mausteisia, mutta vastaavasti taas pyöryköissä olisi ehkä saanut olla himpun verran enemmän makua. Nakit maistuivat nakeilta. Kasvispyörykät on ainoita joita myös Ville päätyi syömään, mutta hän sentään söi ne! Yritin ensin syöttää niitä sille salaa, muka lihapullina, mutta mokoma arvasi ulkonäöstä että ovat jotain muuta. Valitti etteivät maistu milleen, mutta eihän nuo jotkut valmislihapullatkaan maistu milleen. Itse mieluiten söisin kasvipyöryköitä joissa oikeasti olisi kasviksia, näissähän siis pääraaka-aineet soija- ja vehnäproteiini. 


Tuoteselosteen osalta nämä voittavat vastaavat lihaiset sisaruksensa, mutta tuo suola! Kaikkien ruokien tuoteselosteessa luki että voimakassuolainen, höh ja pöh.

Summa summarum. Ihan kelpo ruokaa :) Itselle en näitä välttämättä ostaisi, lähinnä siksi kun ei tuo toinen suostu syömään, mutta  on hyvä tietää että kaupasta löytyy hyviä tuotteita jos vaikka sattuu tulemaan kasvissyöjiä ruokailemaan, mökille grillaamaan yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti