lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kesällä* saa herkutella - aamupalaksi pannareita

*Kesällä/pimeänä syyspäivänä/lomalla/raskaana/rankan työpäivän jälkeen..., aina löytyy syy ;)


Katsoin illalla jonkun elokuvan jossa herkuteltiin pannareilla. Aamulla oli pakko saada itsekin. Ja nimenomaan niitä pannulla tehtyjä pikkuisia paksukaisia, ei uunipannaria niinkuin ainakin meillä pannari normaalisti tehdään. Niinpä heti herättyäni googlasin ohjeen ja laitoin hihat heilumaan. Ihan älyttömän helppoja ja nopeita, paistuivatkin niin nopsaan etten meinannut perässä pysyä. (Tai sit se vaan on toi meidän uus uuni ;) )


Kotikokki.net sivustolta löytyi hyvän kuuloinen ohje, jota käytin oman taikinan esikuvana, eli hieman muunnellen.. Tässä ohje kuten itse sen tein.

Amerikkalaiset pannukakut (12 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
3½ rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 dl maitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl ruokaöljyä
(tein osasta mustikkapannareita joten lisäsin puoleen taikinaan ½ dl mustikoita)

Sekoita muna, maito ja öljy. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä. (Lisää mustikat) Paista ja herkuttele.


Itse tosiaan paistoin ensin puolet taikinasta ihan tavispannareita ja lopputaikinaan lisäsin mustikoita. Varmaan muutakin lisuketta voisi laittaa mielen mukaan. Yhdessä ohjeessa taikinaan lisättiin suklaata, ei varmaan paha sekään ;)


Omani herkuttelin kera vaniljajäätelön (joo, heti aamusta) ja Ville lätki päälle kasan vadelmahilloa. Niin, ja ajattelin tosiaan nostattaa vaimokepisteitä, mutta vastaanotto oli oletetusta ylistyksestä poiketen "en tykkää pannarista". Olisihan se pitänyt tietää, uunipannarikaan kun ei oikein hälle maistu (lettuja pitäs olla) mutta nämähän nyt on ihan eri juttu! Kyllä se (pakotettuna) yhden söi, tosin sitä hilloa taisi olla enemmän kuin pannaria :D Mutta mä tykkäsin, etenkin nuo mustikkaiset oli tosi hyviä! Taas yksi resepti lisää arkistoon.

4 kommenttia:

  1. Mun on tehnyt julmestusti siitä asti mieli pannaria (se peltiversiokin käy!) kun näin näistä kuvia sun Instassa. Mä olisin kyllä upottanut noita mahaani ja voin tulla syömään, jos Villelle ei kelpaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Onneksi pannari on helppo ja nopea, senkun vaa uuni tulille ;)

      Poista