sunnuntai 12. tammikuuta 2014

6 kk

Hurja, siitä on jo yli puoli vuotta kun ähisin ja puhisin tuon pienen pojan maailmaan. Onneksi oli silloin vielä hurjasti paljon pienempi, jätkä on aikamoinen jötikkä jo. 


Pituutta tältä pieneltä ilopilleriltä löytyy nyt 68,5cm ja painoa 7800g (kuukaudessa +2,5cm ja 120g). Syömisiä voitais vähän lisätä ja tähdätä siihen että ruokakertoja ois viisi päivässä plus maidot, tällä hetkellä syödään ruokia kolmesti ja tietysti maidot sitten lisäksi. Päivään otinkin jo hedelmävälipalan lisää, mutta aamupuuro meltä yleensä jää uupumaan - nukutaan usein niin pitkään että johan se alkaa olla ruoka-aika silloin. Syödään siis aamupuuro silloin kun herätään ajoissa ja muuten sitten jätetään väliin. Nautitaan näistä myöhäisistä aamuista vielä kun niitä on..  Lihat ja puurot otettu ruokavalioon, ja vettä hörppii mukista. Aikaisemmin on ihan satunnaisesti syöty syöttötuolissa mutta nyt se on otettu ihan vakituiseen käyttöön. Syö kiltisti, ainoastaan maissinaksut on sellaisia joista ei välitä ja se nyt ei haittaa mitään. Nokkamukista/pullosta saa melkein juotua itse, vielä pitäisi oppia kallistamaan tarpeeksi. 


Neuvolassa kurkattiin tällä kertaa suuhunkin. Hampaita ei vielä ole mutta nyt on kaiken syöminen lisääntynyt huomattavasti (ja kuola), ja ihan kuin ikenetkin vähän turvottelisi, joten saa nähä onko sieltä hampaita tulossa vai muuten vaan järsii kaikkea mitä käsiin saa. Kielijänne tuntui hieman kireältä, mutta ei pahasti -pidettävä se vaan mielessä mikäli puheen kehityksessä ilmenee jotain. 

Selkä on napakka vaikkei vielä itsekseen istukaan, eikä ole tarviskaan vaan hyvä jos viihtyy  lattialla liikkeelle pyrkimässä. Napansa ympäri pyörii ja parina päivänä on ihan pikkasen saanut itseään taaksepäin käsillä työnnettyä. Kovasti kyllä tavoittelee ulottumattomissa olevia tavaroita joten en yhtään ihmettelisi vaikka ihan kohta liikkeelle lähtisikin. Lattialla viihtyy pääasiassa mahallaan, pitkiäkin aikoja saattaa tutkia ja touhuta jonkin saman asian kimpussa, joko oman lelun tai esim mun kassin.


Päiväunia nukkuu edelleen ne kahdet, iltapäivällä yleensä pari tuntia ja alkuillasta tunti.  Heti pian 5kk neuvolan jälkeen yöt alkoi olla rikkonaisempia, ajattelin ensin että johtui rokotuksista mutta tuskin nyt enää.. Saattaa heräillä parinkin tunnin välein, joskus tutti riittää mutta maitoakin saa pari-kolme kertaa yössä. Mutta vaikka herää niin nukahtaa heti syötyään / saatuaan tutin, ja itsekin yleensä nukahdan heti kun pääsen takaisin petiin. Yösyötöistä kyllä pitäisi pikkuhiljaa päästä eroon, viimeistään kahdeksankuisena.. 

Sängyssä poju on milloin mitenkin päin, mikä on musta vaan jotenkin niin hassun hauskaa ♥ Saa nähä koska tulee se hetki, kun on vaan ärsyttävää ;) Ja mummon jo sairaalaan tuoma nalle on ihana uninalle, yleensä vetää sen naamalleen kun käy nukkumaan :D


Nimeensä tuntuisi vähän jo reagoivan, tai sitten muuten vaan kääntyy katsomaan kun kuulee puhuttavan.. Kova on itsekin haastelemaan ja mölisemään.

Vauvauinti alkoi eilen, ja siellä vaikutti viihtyvän. Pikkuisilla jaloillaan polskutteli ja silmät pyöreinä kaikkea katteli. Siellä se isikin piirissä leikki pientä kultakalaa ♥

8 kommenttia:

 1. Niin se aika vaan menee hurjan nopeasti, paljon onnea puolivuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa Aatu, kohta kun liikkeelle pääset, niin sittenpä se vasta mukavaa onkin! Leevi lähti ryömimään jouluaattona ja nyt pääsee jo niin nopeasti liikkumaan, kun jotain mielenkiintoista näkee, että huhhuh :D Meillä Leevi oli 6kk neuvolassa 9030g ja 68,8cm, hirveetä vauhtia nämä lapset kasvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä oonkin koko ajan sanonu ettei oo mikään kiire lähteä liikkeelle, ni ei tarvi koko ajan perässä juosta ja hakea pois kielletyistä puuhista :D

   Poista
 3. No niin kohta se Aatu lähtee kouluun;) ihan kauhiaa vauhtia tuo aika menee, mutta onneks ite ei vanhene lain:D Aatulle onnittelut puolen vuoden taipaleesta.
  -Skeit-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan tässä on koulureppuja kateltu ja rippilahjaksi mopoa etsitty :D Sitä mäkin tässä ihmettelen et ite aina vaan pysyy yhtä nuorena vaikka toinen kasvaa silmissä ;D

   Poista
 4. Joko siitä on puoli vuotta kun tuo sulovilen syntyi? Huhheijaa! Siis sellainen hurmuri Aatu on, että täällä ihan syrän väpättää. Onnea vaan ♥

  Ja naurut, kun isi piirissä kultakalaa leikki xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovaa vauhtia jo yks-vee synttäreitä täällä suunnitellaan ;D

   Poista