keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Toinen puolikas

Puolivälin jälkeen tein pienen koonnin alkutaipaleen odotuksesta. No tässä tietysti sitten tämä loppupuolikas, lähes puoli vuotta jälkijunassa :S En tiedä päteekö tähän enää edes se parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mutta ihan omaksi iloksi.. Jutut on kirjoitettu kyllä ihan ajallaan, joten hirveesti ei tarvinu muistia kaivella, mutta kuvat uupuivat.

Maaliskuussa aloin miettimään vauvahankintoja ja nimiä -nyt kun tiesi että tulokas on poika niin saattoi jo vähän paremmin asiaan paneutua. Mitään vaatteita, eikä kyllä muutakaan, ei ennen tätä oltukaan hankittu. Kuun alussa huolestuin käsien ja jalkojen kutinasta (Google kovassa käytössä) ja kävin varoiksi labrassa maksakokeissa -arvot kunnossa. Puolivälissä kuuta hankin ekat (ja vikat) mammahousut, rakkautta ensi sovituksella ;)  Herkästi supisteli, jumpatkin saivat jäädä. Uunon ensimmäinen etelänreissu viikolla 25+, ihanaa oli vaikka selkäkipujen takia jäi kävelyt vähän vähemmälle. Onneksi taksit oli suht edullisia ;)


Huhtikuussa tuli äitiyspakkaus ja suurimmat hankinnatkin saatiin tehdyksi. Jännityksellä odotin myös sokerirasitusta, mutta onneksein nekin arvot olivat oikein hyvät. Kunnon möngerrystä masussa. Töissä olo alkoi jo olla vaikeaa, hyvä että välillä kävelemään pääsi kun haaruksissa tuntui siltä että olisi mukiloitu, ja yötkin oli huonoja. Kuitenkin nautin ihanasta olosta uudessa vartalossa ja suurella rakkaudella seurailin masun kasvua. Kuun loppupuolella sain jo ihmetellä ensimmäisiä satunnaisia maidonerityksiä, taas oli googlelle käyttöä jotta sai varmistettua että ihan normaalia oli ;)Toukokuun alussa syntyi Uunon serkku ja malttamattomuus oman odotuksen loppumiseen kasvoi. Uunon huonetta alettiin valmistella. Kuun lopulla alkoi äitiysloma, sitä ennen pari viikkoa vihdoin ja viimein saikulla -olisi pitänyt jo aikaisemmin jäädä niinkuin monet sitä mulle toitottivat. Töiden loputtua jaksoi taas pienillä kävelyillä käydä ja olo oli muutenkin parempi. Tähän asti synnytystä oli odottanut lähinnä kauhulla, nyt hieman jo positiivisemmin mielin. Sairasloman myötä alkoi helteet ♥ ja turvotukset -sandaalit oli loppujen lopuksi ainoat jalkaan sopivat kengät. Perhevalmennuksissa käytiin tutustumassa sairaalassa ja kuulemassa synnytyksestä sekä vauvanhoidosta.


Kesäkuun alussa oli ystävien järjestämät ihanat vauvajuhlat. Olo oli välillä tukala, etenkin aamuisin, mutta myös pitkin päivää, vaihtelevasti liitoskipuja, supistuksia, sukkapuikkokipuja, selkäsärkyä, jalkapohjat ja sormet kipeinä.. Neuvolan mittauksissa sf-mitta muutamaan otteeseen ollut alakäyrällä joten käytiin äitiyspolilla koon tarkistuksessa. 2500 grammainen pikkuinen siellä ollamöllötti, joten ei huolta. Seuraavalla neuvolakäynnillä käyrällä mentiikin jo keskiviivalla ja parin viikon päästä ollut toinen ultra totesi pikkuisen olevan jo yli kolmikiloinen, painoarvio tuolloin 3300-3500g, (joka onneksi paljastui olleen yläkanttiin :D ) Luovuin napakorusta ja pian napa pullahtikin ulos. Ennen juhannusta oli pikkuiset vaatteet pesty ja odottamassa käyttäjäänsä. Otettiin ystävän kanssa muutamia masukuvia. Odottavan aika tuntui pitkältä.
15.6
4.7
Heinäkuu ja neljäs päivä tuli ja meni (kävin ko päivänä mm shoppailemassa eikä kyllä ollut pienintäkään fiilistä siitä että pitäisi johonkin lähteä), Uuno edelleen masussa. Harmitus. Lisäksi pelotti kuinka isoksi vauva ehtii masussa kasvaa, kun jo pari viikkoa sitten arvioitiin niin "isoksi". Nurmikon leikkuuta, kyykistelyä, kävelyjä, maton pesua, kahvakuulakin tuli kaivettua esille.. Omaa malttamattomuuta ja pähkäilyä siitä koska syntyy ei yhtään helpottanut jokapäiväiset kyselyt "joko on tuntemuksia..". Ja kyllähän se sieltä sitten viimein syntyi, oma ihana Uuno ♥ viikolla 40+6.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti