tiistai 15. joulukuuta 2015

10 kk

Ohvoi, taas meni kuukausi että hujahti ja yks vee synttärit senku lähenee.  

10 kuukauden iässä Emmi on välillä kunnon emäntä, suu tiukkana viivana tohottaa menemään keksittyään jotain kiinnostavaa. On rauhallinen mutta temperamenttiakin löytyy, ilmaisee kyllä kun jotain haluaa. Innokkaana aina menossa uusissakin paikoissa ja kiinnostunut mitä ympärillä tapahtuu. Välillä tuntuu olevan kauheasti asiaa, toisinaan juttelee vähemmän ja keskittyy tekemiseen. Ei juurikaan vierasta, pari kertaa hetken ujostellut mutta sekin tuntunut enemmän leikiltä kun virnuillen kuitenkin kurkistelee. Hassuttelee, välillä irvistelee ja nyrpistelee, ja nauraa päälle. Ihana ♥

Touhuaa lelujen kanssa enemmän, vähän kuin jo leikkisikin niillä eikä vaan tutki ja maistele. 
Viihtyy myös yksinään leikeissä, ja tulee luokse kun ei enää viihdy. Kivoimmat lelut löytyy veikan huoneesta, ja sinne usein menee itsekseenkin tutkailemaan.

Yrittää kiivetä minne nyt jalkaa saakaan nostettua, kerran onnistui kiikkutuolin kautta olkkarin pöydälle kipuamaan ja voi sitä onnea kun siellä pyöri. Tavaksi ei sitä vielä keksinyt, mutta ei liene pitkä aika kun saa olla entistäkin valppaampana mistä hyllyn päältä tytön milloinkin löytää :D  Aatun paloauton kyytiin osasi myös kerran kavuta ja sai sen jopa liikkeellekin toisen jalan varpaiden yltäessä lattiaan. 

Lyhyitä hetkiä seisoo ilman tukea. Talutettuna kävelisi vaikka kuinka paljon. Tuntuu olevan ihan hirmu nopea, keittiössä kun avaa astianpesukoneen niin mene kuin sekunti kun hyökkää paikalle vaikka olisi ollut toisella puolella taloa :D Välillä liikkuu "karhukävelyä", etenkin ollessa ilman housuja, välillä muutenkin.

On edelleen kova näykkimään, nätisti tulee vierelle tai syliin ja naps - yllättäen onkin hampaat kiinni nahkassa. 

Ruoat maistuu hyvin. Syö pieniä hedelmä- yms. paloja näppärästi sormin, lusikan käyttöä harjoittelee ja aina ruokaillessa se omakin lusikka pitää olla. Imetän aamulla, illalla ja yöllä, välillä myös päivällä.

Päivällä nukkuu 2-4 tunnin päikkärit ulkona ja illalla käy ysiltä nukkumaan. Nukahtaa molemmille kunhan vainuihin/sänkyyn laittaa. Yöllä heräilee vähintään kahdesti, välillä jopa viidesti. Syötän kerran tai kaksi yöllä, muutoin jatkaa unia saatuaan tutin. Satunnaisesti osaa jatkaa unia myös itsekseen, osaisi varmasti useamminkin jos vaan äiti malttaisi pysyä poissa.

Hoidossa ollessa on nätisti, mutta kun äiti tulee paikalle alkaa lähes poikkeuksetta jonkinlainen kiukkuaminen, pienellä lienee kuitenkin ollut ikävä ♥
Pituus 73,7cm ja paino 9045g. (8kk mitat 71cm ja 8500g)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti