perjantai 11. joulukuuta 2015

Hammashoitoa

Reissussa, vaikka ihan vaan lyhyellä viikonloppuvisiitillä mökillä tai muualla, on mukavaa mutta aina on kiva palata kotiin. Oma sänky, oma tyyny, omat tavarat ja yksi, jota ei välttämättä huomaa reissun aikana kaipaavansa mutta kun sitä taas pienen tauon jälkeen käyttää tuntuu ero selvältä: oma sähköhammasharja! Tavallisella ei vaan tunnu saavan yhtä puhtaaksi vaikka kuinka harjaisi.

Täytyy tunnustaa, etten ollut käynyt hammaslääkärissä tai edes tarkistuksessa miesmuistiin - tarkemmin sanottuna yli kymmeneen vuoteen. Kyllä, luit aivan oikein. Hirvittää ihan itseäkin. Miten sen ajan varaaminen on niin hankalaa, että aina välillä kun tuli mieleen että pitäisi varata se aika, niin ihan yhtä nopeesti se ajatus unohtuikin. Nyt kesällä kuitenkin kun Aatulla oli hammastarkastus, varasin samalla itselle ajan. Ja sain sen puolen vuoden päähän (No, jos ei tässä oo hätä ollut kymmeneen vuoteen niin eipä kai yks puolivuotta missään enää tunnu.. ) joulukuulle... Ja se päivä oli eilen! 


Pyrin pitämään hampaista hyvää huolta - näinä kymmenenä vuotena ei siis ole ollut mitään "syytä" miksi lääkäriin olisi pitänyt mennä. Harjauksen lisäksi hammasväliharja ja hammaslanka on epäsäännöllisen säännöllisessä käytössä. Myös suuvettä olen ajoittain yrittänyt käyttää mutta ne vaan maistuu niin karsean pahalle ettei ole pystynyt :D Hyvästä hoidosta huolimatta eilen ihan pikkasen jännitti lääkärin tuoliin istahtaa - ei siksi että pelkäisin itsessään hammaslääkäriä, vaan hirvitti mitä tuhoa siellä on kymmenen vuoden aikana tapahtunut, kaksi raskauttakin ollut. Mitä saankaan kuulla. Tosi hyväkuntoiset ja hyvinhoidetut hampaat, "kaikilla pitäisi olla tämmöset". Huhhuh. Vähän saattoi olla leveä virne naamalla kun vastaanotolta lähdin, olin ihan varma että jotain löytyy. Seuraavaa käyntiä suositteli kuiten vähän lyhyemmällä välillä, esimerkiksi noin kolmen vuoden päähän. Kuinkahan käy.. 

Ja koska itse olen niin kova sähköharjafani, piti Aatullekin hankkia oma. Tosin tällä hetkellä suosiossa on "pieni harja", eli se tavallinen. Ja päälle Myytä.

1 kommentti:

  1. Oon itse viimeksi raskausaikana käynyt hammaslääkärissä eli siitäkin pian kaksi vuotta tulee. En muista missä kunnossa olivat, taidettiin paikata reikiä muutama. Nyt tarvis uudestaan mennä kunnon tarkastukseen, kun vain tullut käytyä päivystyskäynnillä, jolloin ei kyllä mitään poikkeavaa löytynyt.

    VastaaPoista