keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Huumaa

Kirjoissa kansi herättää mielenkiintoni. Anna Godbersenin Huumaa on loistava esimerkki kirjasta, jonka kansi vangitsi katseeni kaupan hyllyltä ja jonka sitten ostin omakseni. Jos itse kirja on yhtään kantensa veroinen ostan sille seuraksi kirjan jatko-osat Juoruja ja Erheitä sekä sarjan neljännen osan, joka ei ilmeisesti ole vielä ilmestynyt, tai ainakaan en siitä mitään (googlettamalla) löytänyt.


"Loisteliaisiin pukuihin pukeutuneita suloisia nuoria naisia juhlimassa aamunkoittoon saakka, vastustamattomia nuoria miehiä joilla on viekoitteleva hymy ja vaaralliset aikeet, valkeita valheita, synkkiä salaisuuksia ja skandaalinkäryisiä parisuhteita. Tällainen on Manhattan vuonna 1899...

Elizabeth ja Diana Holland hallitsevat Manhattanin seurapiirejä. Mutta kun tytöille valkenee, että perheen asema on kaikkea muuta kuin vakaa, jokainen ulkopuolinen muodostaa äkkiä uhan heidän kultaiselle tulevaisuudelleen. Tyyni ja hillitty Elizabeth ja huikentelevainen Diana oppivat luovimaan yhteiskunnallisen aseman asettamien velvoitteiden ja tunnemyllerrysten ristiaallokossa - kumpikin omalla tavallaan.

Anna Godbersenin esikoisromaani on täynnä hurmaavia hupsutuksia. Se on loiston ja petollisuuden maailmaan sijoittuva yltäkylläinen tarina viattomuuden aikakaudesta, joka oli kaikkea muuta kuin viaton. "
(Esittelyeksti lainattu SSKK:n -kotisivuilta)Minulla on menossa eräs toinen kirja, mutta kamalasti tekisi mieli jättää se nyt kesken ja aloittaa tämä. Tämä nimittäin vaikuttaa paaaaljon kivemmalta, ja se mitä nyt luen on aika plaaah. Voipi olla että kirja vaihtuu lennosta, vaikka yleensä en niin tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti