maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kukkia penkissä

Eikös se mene jotenkin niin että kesäkuun 10. päivän jälkeen voi ruveta laittamaan kukkia maahan. Eli tässähän pitäisi jo pikkuhiljaa päättää mitä kukkia tuonne penkkiin istuttaisi. Yksivuotisilla ei nyt niin väliä ole, vaikka tulisikin hutiostoksia, mutta kyllä noi monivuotiset olisi hyvä olla sellaisia joita tykkää katella useammankin vuoden.


Mitäänhän minä en kukkasista ymmärrä, enkä sen puoleen mistään järkevästä istutussuunnitelmistakaan. Että mitkä kaikki kukkii yhtäaikaan yms. jutut, jotka varmaan jotenkin pitäisi ottaa huomioon valintoja tehdessä. Minä taidan kuitenkin valita ihan vaan sen mukaan mikä näyttää nätiltä x)


 Takapihan kukkapenkkiin olen suunnitellut laittavani valkoisia tai vaaleanpunaisia pioneja, joitain muita valkoisia monivuotisia korkeita taakse ja sitten etureunaan yksivuotisia kesäkukkia punaisena, lilana tai jotain siltä väliltä. Ja sekaan jotain vihreää. Mitä sieltä puutarhasta nyt keksinkään kotiin kantaa! Penkki ei kuitenkaan ole mikään iso, pitää yrittää muistaa se kukkia valitessani. Ajattelin aloittaa pienestä penkistä ja katsoa miten sen kanssa selviän. Käyköhän minulle kuten mummolleni, jolla kukkapenkki taitaa kasvaa joka kesä ja kohta se valloittanut koko pihan? :) Eipä kyllä ole mummon viherpeukalo tainut minulle periytyä...


Myös etupiha pitää laittaa uusiksi, tosin saattaa olla ettei se ole tämän kesän juttu. Mutta jonkun kesän se on pakko olla, sille ei nimittäin taida olla tehty yhtään mitään koskaan. Ainakin siltä se näyttää. Taiteilin tuossa yöllä töissä näin hienon kuvan millaiseksi sen etupihan "nurmialueen" huolisin :D.  (olen aika taiteellinen, tiedetään ;)  Joo ja mittasuhteet ja kaikki ihan kohdillaan :b  )

Tattadaa!

Pientä länttiä siis reunustaa hiekkaiset tiet, ja yhdellä sivulla on oja. Kaksi vihreää pyörylää on joku pensas ja koivu, ne siinä jo nököttää ja saa siis paikoillensa jäädä. Tuo harmaa möntti on kivi. Mulla taitaa olla joku pienimuotoinen pakkomielle, mutta nyt olis pakko saada iso kivi meidän pihalle :D Tuolla noin ajellessani aina katselen että "tuolla olisi sopiva kivi meidän pihalle". Juu'u. Kiven talonpuolelle tulisi kukkapenkki kesäkukille, keltaista olisi tällähetkellä suunnitelmissa, isot keltaiset pyörylät esittää yhtä monivuotista jota saan porukoiden kukkapenkistä (ei mitään hajua mikä mahtaa olla kukan nimi), pienet voisi olla esim. samettiruusua. Ja valkoinen hörsökasa on Norjanangervo -pensas, sitä näyttää olevan meidän kulmilla joka talon pihassa joten sopisi varmaan tuohonkin. Sellaisenkin voisin saada porukoilta, niin ei tarvisi edes ostaa. Tien puolelle ehkä sitten kevääksi väriä tulppaanein tai narsissein (unohdin ne hienosta kuvastani).
Oi että olisikin ihanaa kun joku tulisi ja tekisi meille ihanan pihan, ihan valmiiksi asti. Ja niin että kaikki olisi vimpan päälle suunniteltu, kukkivia kukkia riittäisi ihasteltavaksi alkukeväästä aina pitkälle syksyyn. Olisi ihana nurmikko ilman sammalta ja kuivia länttejä siellä täällä, olisi ihastuttavia asetelmia ja alueita ihan vain oleilua varten, ehkäpä pieni "kesäkeittiökin" löytyisi pihan perältä. Pieni kasvimaakaan ei olisi yhtään pöllömpi. Ja tämä kaikki kuitenkin niin ettei näytä liian suunniteltulta ja fiiniltä. Ketään halukkaita?


Joo. Paluu todellisuuteen. Kukahan nyt ensin tulisi kaivamaan kaiken sen paskan pois tuolta etupihalta? Ja toisi tuon ison kiven että pääsisi alkuun? Sitä odotellessa voisi ehkä keskittyä tuonne takapihan hieman pienempään projektiin, sieltä kun ei puutu kuin vähän multaa ja ne istutettavat kukat... Ainiin, olisi sielläkin semmoinen vähän pienempi iso kivi ihan kiva ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti