tiistai 22. marraskuuta 2011

Omenaherkku

Niin helppoa ja herkullista.
Väittäisin että tässä onnistuu tumpeloinkin kotikokki ;)
Namskis.

Kauratoscaomenat

600 g omenia
100 g margariinia
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita

Pese omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat lohkoiksi ja levitä lohkot uunivuokaan.
Sekoita pehmeään margariiniin sokeri ja kaurahiutaleet murumaiseksi seokseksi. Levitä muruseos omenille.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 20 - 25 min. Tarjoa lisänä jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Taidan ensi kerralla heittää joukkoon vielä vähän kaneliakin...

4 kommenttia:

  1. Ihan varmasti on hyvä ja helppo resepti, mut mä en tykkää omenoista, kun ne on käyneet uunissa. Olenko outo? :D Mut ei hivele mun makuhermoja. Voisin syödä tuosta kaiken muun paitsi ne :D

    VastaaPoista
  2. No oot kyllä aika outo ;D Mut eihän kaikesta voi tykätä, joten se tällä kertaa sulle suotakoon :D Ehkä tuohon voisi omenan tilalle laittaa esim. raparperia..

    VastaaPoista
  3. Tavallisen sokerin sijasta toimii hyvin myös ruokosokeri (öö terveellisempääkin?), antaa kivasti väriä :D
    Mutta samapa se kumpaa sokeria käyttää, herkkua jokatapauksessa! :)

    VastaaPoista
  4. Ai, ruokosokeri onkin ihan uusi tuttavuus minulle. Kiitti vinkistä, täytyy joskus kokeilla :)

    VastaaPoista