sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Pippurinen tonnikalapiirakka

Herkullinen ja aikas helppo suolapala vaikkapa tyttöjeniltaan! Ohje löytyi Kinuskikissalta, itse heitin mukaan vielä paprikaa. Ja laiskuuttani käytin valmispiirakkapohjaa.
Toimii!


Pippurinen tonnikalapiirakka

Pohja:
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
2 dl maitoa
2/3 pkt (á 250 g) Koskenlaskija-viherpippurisulatejuustoa
1 iso sipuli
2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 muna
(+ 1 paprika)

Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Mittaa maito ja sulatejuusto kattilaan. Keitä hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes sulatejuusto on täysin sulanut maidon joukkoon (n. 10 min). Jäähdytä.
Hienonna sipuli. Kuullota sitä paistinpannulla öljytilkassa. Valuta tonnikalasta enimmät öljyt. Levitä pohjan päälle tonnikala ja sipuli (sekä pilkottu paprika).
Lisää jäähtyneeseen juusto-maitoseokseen muna. Kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 35 min. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.



Musta on ihan käsittämätöntä että jotkut pystyy itse kehittelemään erilaisia leivonta- ja ruokareseptejä. Ei kyllä onnistuisi tällä päällä. Joten hatunnosto Kinuskikissalle ja muille taitureille joilta moinen onnistuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti