lauantai 13. huhtikuuta 2013

Tikusta asiaa

25.10
Sain tässä viikon sisällä kuulla neljä vauvauutista. Siis neljä! Viimeisin oli eilen, kun pikkuveli kertoi että hän saa tyttöystävänsä kanssa kevätvauvan. Olin todella onnellinen heidän puolestaan, sekä tietysti kaikkien muidenkin, mutta täytyy tunnustaa että illalla pääsi itku. Miksi kaikki muut saavat vauvan, paitsi me? Mulla ei ole ollut menkkojakaan sitten heinäkuun, tuntui todella turhauttavalta.. Olen aina inhonnut kuukautisia, mutta nyt olen odottanut niitä kuin kuuta nousevaa.

Nyt aamulla kuitenkin tein testin. Joka näytti hyvin hyvin himmeästi kahta viivaa! Nyt on jotenkin todella epätietoinen olo, haen tänään työmatkalla apteekista testin ja teen sen huomenna aamulla, mitä  nyt käytin oli sellainen ruokakaupoistakin saatava halpismalli enkä tiedä onko se yhtä luotettava kuin apteekin testit.. Mutta voinko olla raskaana kun menkkojakaan ei ole kuulunut? Ja siis olen tässä välissä kyllä tehnyt aikaisemminkin testejä, kolme kertaa. Nyt jännittää, mitä jos huomenna tikku taas näyttääkin negatiivista...

ensimmäinen himmeä viiva
ensimmäinen vauvauutinen ♥
26.10
Yöllä tuli valvoskeltua ja mietittyä että nyt jos olenkin raskaana niin mitä kaikkea kiellettyä olenkaan ehtinyt tehdä. Värjäsin hiukset, käytin alkoholia (siinä sitten yritin laskeskella että kuin monta annosta on mennyt), olen käyttänyt voidetta jota ei suositella odottaville... Olen yleensä tehnyt testin aina ennen juhlimaan lähtemistä, kaiken varalta. Paitsi tietenkin nyt. ARGH.

Aamulla ennen töihinlähtöä sitten tein uuden testin, joka myöskin näytti kahta viivaa. Toinen edelleen himmeämpi kuin toinen, mutta kuten ystävänikin sanoi; himmeäkin viiva on toinen viiva. Herätin Villen ja kerroin tuloksen, tai siis yritin.. Hän on niitä ihmisiä jotka eivät herää vaikka palohälytin soi yläpuolella (koettu on), joten miten nyt tämmöinen pikku uutinen hänet hereille saisi ;). Töistä varasin ajan neuvolaan, ajan sain vasta lähes kahden viikon päähän, 8.11! Kamalan pitkä odotus, olisin halunnut heti saada varmistuksen asiasta. Nyt voin sitten vaan odottaa ja miettiä ja pohtia ja jännittää.. Kuulostelen koko ajan itseäni. Taas pissattaa, koska kävin viimeeksi? Olenko ennenkin käynyt näin tiuhaan vessassa? Alavatsassa kipua, onkohan se ihan normaalia.. Selkääkin kolottaa, vai onkohan se vaan korvien välissä? Tai jos onkin vaan menkat tulossa, voikohan ihmisetkin olla valeraskaana..? Jos kaikki menee hyvin niin milloinhan mahtaa olla laskettu aika?

toinen himmeä viiva

Tekisi mieli kuuluttaa kaikille, mutta ei vielä. Ei ainakaan ennen neuvolaa kun asia on varma. Vähän se olisi hölmöä jos en koskaan olisi raskaana ollutkaan..

31.10 
Luin eilen netin keskustelupalstoilta kuinka tosi moni on saanut virheellisiä positiivisia tuloksia, joten pakkohan se oli uusi testi taas tehdä, neljäs vasta ;) Positiivista näytti vieläkin :) kävin myös ostamassa clearblun digitaalisen testin, jonka pitäisi näyttää viikotkin. Haluan edes jotain suuntaa-antavaa kestosta.. Huomenna siis sen vuoro. Kaikille kuuluttamisesta sen verran että Villellä tuntuu olevan aika vaikea pitää asiaa salaisuutena ;) ja kyllähän minäkin olen muutamille jo kertonut, mutta yritän hillitä itseni. Yli viikko vielä siihen pirun neuvolaan!

***
Näin siis kirjoittelin syksyllä. Muistan vieläkin sen tunteen kun ensimmäistä kertaa monen monen testin jälkeen tikkuun ilmestyi himmeä toinen viiva. Epäusko ja ihmetys. Silmänräpäyksessä täyteen sataan syttyvä toivo. Jännitys. Sydän hakkaa tuhatta ja sataa. 
En tiedä mikä kumma mut sen testin edes sai tekemään, ei ainakaan myöhässä olevat menkat tai raskausoireet. Epätoivo? 
Mutta totta se oli. 
Siellä se jo kasvoi vaikkei vielä näkynyt tai tuntunut.

4+1
Ja just nyt se möngertää tuolla masussa ihan kamalasti ♥

28+2

10 kommenttia:

 1. Mä elin täällä myös niin hengessä mukana, kun kerroit ensimmäistä kertaa siitä, mikä tilanne on. Toivon koko ajan, että tärppäisi ja olinkin niin onnellinen teidän puolesta, kun kerroit vihdoin pienestä asukista <3 Edelleen täällä ollaan hengessä mukana <3

  Voi miten suloinen masu onkaan <3

  VastaaPoista
 2. Tuli oma alkuraskaus mieleen, niin tuttuja tuntoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Hih, noita kun lueskelin niin oon selvästi ollut ihan yhtä hysteerinen kaiken asiaan liittyvän suhteen ihan alusta asti :D

   Poista
 3. Tuli ihan kylmät väreet tätä lukiessa! Aivan ihanaa, että se jännitys lopulta koitui iloksi, eikä pettymykseksi :) Kirjoitatko päiväkirjaa vai mihin olit nuo ajatukset kirjaillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Tänne blogiin olin nuo kirjoitellut, luonnoksissa majaillut tähän asti :)

   Poista