tiistai 26. huhtikuuta 2011

Etelän hetelmä ja muita juttuja

Pääsiäinen oli ja meni, mulla se meni yövuoroissa. Onneksi päivät sain nauttia ihanista ilmoista. Aloitettiin grillikausi, tehtiin pihahommia ja kävi kaveita kylässä. Vähän kyllä ketutti lähteä töihin kun muut jäivät nauttimaan illasta ja sihijuomasta ulkosalle.. Nyt vapailen tuonne lauantaille asti, Vappu sitten meneekin taas töissä.

Äiti toi eilen pääsiäisyllärin. Pari suklaamunaa, muita herkkuja sekä jo tuotannosta poistuneen Pikku Myy liukumäessä -mukin. 


Aloin keräämään muumimukeja vasta jokunen vuosi sitten ja jäi pirusti harmittamaan etten tätä vanhaa Pikku Myytä ehtinyt saamaan. Nyt keväällä olikin ihan täpinöissäni kun kaveri tiesi kertoa että niitä oli tullut Cittariin pikkuinen uusioerä. Jej. Harmi vaan ettei kulhoja tullut, mutta onpahan nyt ainakin tuo muki.

Oletteko muuten jo nähneet tämän kesän sesonkimukin? Pikkuinen Myyhän se siinäkin nököttää :) 

Saippuakuplia. Kuvat täältä.

Olenko jo sanonut kuinka tuota aurinkoa rakastan? Ihan mahtavaa. Eilen kaivoin lepolassen varaston ylähyllyltä esille, ja käytin makuupäivän nimensä mukaisesti auringossa makoillen. Enpä oo ennen huhtikuussa aurinkoa ottanutkaan :D Tänäänkin olen viettänyt ulkosalla valtaosan päivästä, mutta haravan varressa heiluen.

Meidän pihalla ei ole minkäänlaista kukkapenkkiä, joten ajattelin väkertää sellaisen tuonne pihan perälle. Siinä on ehkä joskus joku kukkapenkki tms. ollut, sillä maa oli siinä vähän koholla. Kaivuupuuhien jäljiltä jäi pieni soikea multapläntti odottamaan uutta lisämultaa sekä istutettavia kasveja. Mitähän laittaisi? Vai pitäiskö sittenkin tehdä kasvimaa.. Kukkia valittaessa pitäisi vähän muistaa katsoa ettei niitä kaikkein myrkyllisimpiä valitse..

Viime viikkoisella kauppareissulla vietin tavallista kauemmin hevi-osastolla ja tutkailin tarjontaa.
Mukaan lähti kaksi uutta tuttavuutta, avokado ja mango.


Avokadon söin salaatin seassa, ei maistunut oikein miltään (?). Mangolle kävi vähän köpelösti, sillä illalla sitä vähän maistelin ja jätin yöksi pöydälle. Aamulla oli tarkoitus kokeilla miltä se maistuisi smoothiessa. No ei aamulla paljoa tehny sitä enää mieli syödä, sillä sen kimpussa oli ehkä joku sata muurahaista. Kiva. Muurahaiset onkin ollu meillä riesana jo lopputalvesta lähtien, ensin pesuhuoneessa ja sittemmin myös keittiön puolella. Niitä sellaisia pikkiriikkisiä mustia. Todella raivostuttavia otuksia. Sellaisia ansoja, joista niiden pitäisi kiikuttaa myrkyt pesään, olen niille kaupasta ostanut, muttei paljoa tunnu olevan hyötyä. Ihan paljasta myrkkyä ei oikein voi laittaa kun menisi varmaan parempiin suihin.. Mikähän auttaisi? Jostain luin että kanelia pitäisi siroitella niiden reiteille, mutta eiköhän ne aika pian keksisi uudet reitit. Jotenkin ne pitäisi saada kokonaan hävitettyä, mutta koiraystävällisellä tavalla.. Ideoita?

7 kommenttia:

  1. Meillä täällä vuokrakämpässä kans sama ongelma noi muurahaiset. On ne viheliäisiä kun niitä löytyy välillä jääkaapistakin ja jos tarpeeks kauan on kotoa poissa niin hyppii murkut pöydillä ja jokapaikassa!

    Joku keino on ruokasooda. Mie työnsin sitä sinne mis näky reikä mistä ne tulee niin en siellä oo niitä nyt nähny.

    Kannattaa ainaki kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Minà ole sirotellut suolaa en ole kuullut kanelista, mielenkiintoista.

    VastaaPoista
  3. Hanna ja anonyymi, kiitos vinkeistä! Kai sitä vaan pitää tuota maustekaapin antia ruveta levittelemään lattioille :D

    VastaaPoista
  4. mä olen myös miettinyt josko sitä uskaltaisi kokeilla avokadoa. Ikinä en ole maistanut, että voisi olla vaikka korkea aika. Meillä on murkut onneksi vielä pysyneet mun kukkapenkissä, mutta yksi eksyy sisälle niin kaikille tulee karkoitus :D

    Voi kun mullaki olisi iso piha niin saisin itekin kasvimaan. Kukista on silmäniloa, mutta porkkanoista vatsa tykkää. Sit joskus tulevaisuudessa :)

    VastaaPoista
  5. Omat porkkanat olis kyllä ihania :) Vois samalla laittaa ruohosipulia, salaattia yms. pikku herkkuja. Nams. Ehkä pitää kaivaa toinen multakasa niille :D

    VastaaPoista
  6. Oi nam mikä pääsiäisylläri! :P

    VastaaPoista
  7. Oli kyllä ihana :) Kyllä äiti tyttönsä tuntee :)

    VastaaPoista