sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Epilepsia koiralla?

Kyllä pelästyin eilen illalla kun Ville soitti ja sanoi että Yaralla ei takajalat kanna. Vähän taisin ylinopeuttakin ajella kun kotiin hurautin pienen paniikin siivittämänä. Kotiin päästyäni jalat jo kantoivat lähes normaalisti, vähän vielä hoiperteli mutta sekin korjaantui pian. Punkkisyyni tehtiin perusteellisesti vissiin kolme kertaa ja muutkin vaihtoehdot käytiin läpi. Päivystävälle eläinlääkärille soitto, ja tämä epäili epileptistä kohtausta, ja koska oireet jo menneet ohi ei syytä viedä tutkittavaksi. Mutta nyt tänä aamuna heti sängystä lähdettyään hoiperteli eikä takajalat täysin toimineet. 
Mamman pieni kulta ♥ 

eilen päivällä neiti leikki yli tunnin ilmapallon kanssa ♥ ihanaa viihdettä seurata tätä touhua, surkean lätkämatsin sijasta ;)
Voi huoli ja murhe, jatkossa sitten murehdinkin tätä AINA ollessani poissa kotoa. Mitä jos saa pahemman kohatuksen ollessaan yksin kotosalla? Mitä jos sattuu jotain? Olen kyllä lukenut että kääpiöpinsereillä epilepsia taitaa olla melko yleistä, tai siis ei ainakaan mikään harvinaisuus :S  Maanantaina varaan ajan omalta eläinlääkäriltä, josko voisi jotain tutkimuksia tehdä..

Onko teillä kokemusta koirien epilepsiasta?

6 kommenttia:

 1. Heippa!

  Siskoni koiralla todettiin epilepsia koiran ollessa 2v.vanha. Sai yöllä erittäin rajun kohtauksen, jossa kouristeli hulluna ja vaahtoa tuli suusta. Koiralle tehtiin kaikki testit, ja ennen lääkkeen aloittamista, ehti tulla vielä pari kohtausta. Lääkkeen aloittamisen jälkeen ei ole tullut viiteen vuoteen yhtään kohtausta, ja lääkettä on myös nyt vähennetty puolikkaan pillerin verran. :) Lääkkeen ottoaika on aika tärkeä, eli pitää antaa lähes tismalleen 12h välein, tai ainakin siskon el sanoi niin, ja se onkin viiden vuoden ajan saanut sen aina suht täsmällisesti. Koirasta ei huomaa mitään päällepäin, että kyseistä tautia sairastaa ja sukututkimuksessa selvisi, että jokaiselle pentueen pennulle oli epilepsia tullut siinä n.2v iässä ja pentujen teko luonnollisesti kiellettiin. Olemme jälkikäteeen miettinyt, että ennen pahaa kohtausta olimme huomanneet tietyin väliajoin sellaisia ikäänkuin poissaolo-kohtauksia koirassa, jolloin kieli roikkui ulkona,alahuuli väpätti ja katse oli jonnekin kaukaisuuteen. Syyhän niihinkin sitten selvisi. Kuitenkin epilepsia on saatu niin hyvin kuriin, että ei haittaa koiran menoa millään lailla. Ai niin, syömishalua se kasvattaa eli aika pullero koira nykyään on. ;) Ei muuta kuin pikaisesti eläinlääkäriin ja tutkimuksiin, apu löytyy aina! Tsemppiä!!=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisevasta kommentista :) Haluan kyllä kaikki mahdolliset tutkimukset jotta paras mahdollinen hoito löytyisi. Sehän tässä vähän pelottaakin että jos se onkin jotain muuta kuin epilepsiaa, siihen kun kuitenkin on se lääkitys.. Mutta toivotaan parasta :)

   Ja onneksi ainakin näyttää ettei Yara kivulias ole, vähän vaan reppana kun peräpää ei ihan tottele kuten normaalisti.

   Poista
 2. Voi pientä <3 Täältä ihan hurjasti tsemppiä sinne ja todella hyvä kun viet testeihin! Mä pidän hirmuisesti peukkuja, et syy kohtauksiin löytyy. Voi kun mulle tuli niin paha mieli, kun pien joutunut tuollaista kokemaan. Ja sinä <3 Hirmuisesti voimahaleja sulle <3 Se tunne on niin kamalaa, kun pienellä on jokin hätä. Mä olen jo kerran meinaan luullut, että Tare oli ihan lähellä kuolemaa, mutta onneksi siitä selvittiin. Mä uskon, että tekin selviätte, oli kyseessä sit mikä tahansa <3

  VastaaPoista
 3. Tuli mieleen vielä tämä mahdollisuus http://charandthecity.indiedays.com/2011/01/15/ennin-sairastelusta/ Jotenkin oireet kuvastaisi vähän myös sitä. Oli mikä oli, niin onneksi pieni saa parasta mahdollista hoitoa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tuli Ennin tapaus mieleen! Ja google ollut kovassa käytössä.. :S Toivottavasti jo huomenna ollaan vähän fiksumpia.

   Poista